1. Vertel eens wat over u jezelf?
  Henk is geboren op 21-02-1937 op het Nieuw Bekink in IJzerlo. Hij was het middelste kind in het gezin van 11 kinderen. Henk is getrouwd met Gerda Kraaijenbrink en samen hebben ze 5 kinderen gekregen, 3 jongens en 2 meisjes. Inmiddels hebben ze ook 4 kleinkinderen. Tot vorige jaar heeft Henk samen met zijn vrouw op de boerderij in IJzerlo gewoond, maar omdat het  buiten af wonen best veel werk en onderhoud vergt zijn ze vorig jaar verhuisd naar Aalten. Daar wonen ze nu aan de Smitskamp wat hun ook prima bevalt. In IJzerlo heeft Henk nog een halve bunder grond met een stal voor de hobby om zijn paard te kunnen houden. Hij gaat er elke dag 2 keer naar toe, als het weer het toe laat met de fiets om het paard te verzorgen.

 2. Met welk werk en/of opleiding bent u bezig (geweest)?
  Henk heeft vroeger een bedrijf gehad met fokzeugen. Hier fokte ze fokzeugen voor andere bedrijven. Dit deed hij samen met zijn broer. Het bedrijf is voortgezet door zijn neef met zijn moeder.

 3. Hoe bent u in aanraking gekomen met paarden?/pony’s?

  Vroeger heeft Henk met paarden gewerkt op de boerderij. Op deze manier is hij in aanraking gekomen met de paardenwereld. Toen heeft hij een hele lange tijd geen paard gehad. Op zijn 65ste heeft hij samen met zijn vrouw een mooie friese merrie gekocht.

 4. Wat voor een paard(en)/pony(‘s) heeft u en wat doet u ermee?

  Henk heeft een friese merrie van 13 jaar oud, ze heet Ebira. Voor de friese kenners onder ons de vader van Ebira heet Anne.

 5. Vertel eens een mooie ervaring die u heeft mee gemaakt binnen de paarden wereld?

  Henk heeft niet specifiek een mooi of bijzonder verhaal wat hij heeft mee gemaakt. Hij geniet van de mooie ritten die hij rijd met zijn paard. Hij rijd geregeld over de Duitse grens, dat is een mooie omgeving. Soms gaan de klein kinderen een stukje mee op de koets. Hij vind het mooi om te zien als de kinderen ook een stukje mennen en het paard dan netjes luistert.

 6. Hoe bent u bij de koetsiers terecht gekomen, hoe lang bent u al lid en wat vindt u het leukste binnen de vereniging?

  Hij denkt dat hij getipt is door iemand. Af en toe eens een rit mee gereden en toen lid geworden van de koetsiers. Op de vraag hoelang Henk al lid is van de vereniging wist hij ook niet direct een antwoord maar het zal om de nabij de 10 jaar zijn. De ritten die binnen de vereniging worden georganiseerd vind Henk het mooiste. Als het weer het toelaat en de startplek niet te ver weg is rijd Henk graag mee.

 7. Wat zou u nog graag met uw paard(en)/pony(‘s) willen doen?

  Henk zou het er leuk lijken om een keer met de paardenvierdaagse in Winterswijk mee te doen. Aangezien dit best een heel geregel is om de aanspanning daar te krijgen is dit er nog nooit van gekomen.

  

Agenda

Geen evenementen

Laatste nieuws