Onze vereniging De Koetsiers Aalten - Dinxperlo bestaat dit jaar 40 jaar en dat wordt gevierd! Op zaterdagmiddag 30 juni 2018 gaan de koetsiers een spetterende demonstratie geven van al het moois dat zij binnen de club bezitten.

Enkele oude landbouwaanspanningen, zoals een oogstwagen van hout van voor de oorlog, maar ook een luchtbandenboerenwagen komt voorbij. Verder wordt getoond met een Malle Jan hoe je een zware boomstam kunt liften en op transport naar een zagerij kunt brengen en dat allemaal puur op paardenkracht.

Dan zijn er authentieke koetsen die zo compleet mogelijk gedemonstreerd worden, alles prachtig gewassen en gepoetst en als het even kan in passende kledij zo rond 1900. Ook het alledaagse komt aan bod, hierin komt vooral veiligheid en het gemak ter sprake en enkele menners hebben nu het paard onder het zadel. De moderne sportaanspanningen (enkel- en tweespan, tandem en vierspan) geven een spectaculaire demonstratie op vaardigheidsgebied.

Voldoende redenen voor de ware liefhebbers van paardenspektakel om even een kijkje te komen nemen op zaterdag 30 juni van 13.00 tot 14.00 uur op het braakliggende terrein van de technische school aan de Polstraat in Aalten.